Podcast 21: Nieuws: twee dataschendingen en sim-swapping

Twee grote dataschendingen en de herrijzing van sim-swapping

Door: Lex Borger | 9 december 2018

Nieuwsoverzicht

Twee grote dataschendingen
Quora Security Update
Hackers breach Quora.com and steal password data for 100 million users

Exclusive: Clues in Marriott hack implicate China - sources
Marriott Hack Adds Passport Headache, but Its Intensity Is in Dispute

Quora:

Quora officials said they discovered the unauthorized access on Friday. They have since hired a digital forensics and security firm to investigate and have also reported the breach to law enforcement officials.

The service has logged out all affected users, and in the event they use passwords to authenticate, old passwords have been invalidated. Users who chose the same password to protect accounts on a different service should immediately reset those passwords as well. Quora has already begun emailing affected users.

Starwood:

Marriott said last week that a hack that began four years ago had exposed the records of up to 500 million customers in its Starwood hotels reservation system.

Private investigators looking into the breach have found hacking tools, techniques and procedures previously used in attacks attributed to Chinese hackers, said three sources who were not authorized to discuss the company’s private probe into the attack.

access-data-694539_640

De herrijzenis van sim-swapping
Nieuwe hacktruc met 06-nummers: honderden slachtoffers door ‘sim-swapping’
Sim-swapping: hoe werkt het en hoe bescherm je jezelf?
Hacker stole $1m from Silicon Valley executive via SIM swap

RTL Nieuws:

Maar ze kunnen ook inloggen bij betaaldienst PayPal of cryptocurrencybeurs Coinbase om daar iemands rekening te plunderen. Van sommige slachtoffers zijn honderdduizenden en soms miljoenen euro’s gestolen.

De ‘sim-swappers’ richten zich ook op socialemediaprofielen met populaire gebruikersnamen, zoals @baas of drielettercombinatie’s als @abc. Deze accounts worden via sim-swapping overgenomen en vervolgens voor veel geld - soms wel duizenden euro’s - doorverkocht.

Credits:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten