Podcast 14: Nieuwsoverzicht en NIST Cybersecurity Framework

Nieuw CSBN, Tesla sabotage, SIDN detecteert malafide websites automatisch en het thema NIST Cybersecurity Framework

Door: Lex Borger en Roel Gloudemans | 22 juni 2018

Weetje van de week

Roel:
Aarde
Wat is het verschil tussen een sterrendag en een zonnedag?

De aarde draait om zijn as. Om één keer helemaal rond te draaien heeft de aarde … nodig. Hé, dat is toch vreemd! Eén dag duurt toch precies 24 uur!

Lex:
The Mystery of the Orangutan Flange
Apenheul: Het leukste dagje uit tussen de apen!

Een weetje gerelateerd aan de apenrots (zie aflevering 12). Sommige mannetjes hebben wangflappen

Before the point at which the male develops his flange he will look like an adolescent, to all intents and purposes an orangutan in a subadult stage. This retardation is believed to have a social cause and may even be socially controlled. Yet when circumstances, which are still not fully understood, are convenable, he will begin to develop his flange as well as a large muscle-covered throat patch, long hair and a distinctive musty odor. Once development starts he will have his full flange within a year.

Nieuw op de website

Sleutels en Encryptie
Door Roel Gloudemans | 20 juni 2018

Deel 3 uit de serie blogs over de blockchain.

Nieuwsoverzicht

Nieuw CSBN
Cybersecuritybeeld Nederland 2018: Digitale dreiging in Nederland neemt toe
MKB-Nederland: ‘Ondernemers doen niet genoeg aan cybersecurity’

De omvang en ernst van de digitale dreiging in Nederland zijn nog steeds aanzienlijk en blijven zich ontwikkelen. Er is sprake van een continue digitale dreiging voor de nationale veiligheid. De Nederlandse maatschappij en economie zijn volledig afhankelijk geworden van digitale middelen. De gevolgen van aanvallen en uitval kunnen groot en zelfs maatschappij ontwrichtend zijn.

  • Digitale dreiging permanent
  • Sabotage en verstoring door landen grootste dreiging
  • Cybercriminaliteit houdt aan
  • Basismaatregelen ontbreken

 

Podcast Feature

Tesla sabotage
Tesla’s Musk alleges ‘extensive’ employee sabotage
Tesla Breach: Malicious Insider Revenge or Whistleblowing?

Just before midnight last Sunday evening (June 17, 2018), Elon Musk sent an email to all staff. He was dismayed, he said, to learn about a Tesla employee “making direct code changes to the Tesla Manufacturing Operating System under false usernames and exporting large amounts of highly sensitive Tesla data to unknown third parties.”

SIDN detecteert malafide websites automatisch
Malafide website-detector wint vierde editie Dutch Open Hackathon
SIDN werkt aan systeem om malafide websites met .nl-domein sneller op te sporen

De Dutch Open Hackathon 2018 is gewonnen door het team CrimeBusterBot met de ontwikkeling van een tool voor het identificeren van malafide websites. Bij de ontwikkeling van deze tool is gebruikgemaakt van de beschikbare datasets van het Kadaster, Politie en SIDN. In de toepassing vindt en analyseert een automatische bot malafide websites. Tijdens het Dutch Open Hackathon-weekend werkten 23 teams aan de ontwikkeling van toepassingen op basis van data die beschikbaar werd gesteld door HeadFirst, het Kadaster, KPN, Politie, PostNL en SIDN.

Thema: NIST Cybersecurity Framework

NIST Releases Version 1.1 of its Popular Cybersecurity Framework
Implementing the NIST cybersecurity framework could be worth at least $1.4m to your business
COBIT 5 and the NIST Cybersecurity Framework – A Simplified Framework Solution

For organizations looking to implement a cybersecurity framework or standard, the NIST Cybersecurity Framework is considered the most thorough way to apply best practices. While there are many other frameworks available, the NIST CSF provides a nationally recognized guideline as you scale your business and cybersecurity program.

Boek (Ken E. Sigler e.a., 2016):
Securing an IT Organization through Governance, Risk Management, and Audit

Credits:

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten