20 feb: Kennissessie IoT Security

Het programma voor de kennissessie op dinsdag 20 februari 2018 over Internet of Things Security (IoT-Sec) is bekend. Diverse sprekers leiden u door de boeiende wereld van IoT beveiliging. De locatie is zoals gebruikelijk onze Boerderij (Nijendal 18, Driebergen) en broodjes worden verzorgd. Inloop vanaf half 5 en het programma eindigt met een borrel van half 9 tot 9. Meld je nu gratis aan bij Kinga Helembai. 

Het volledige programma luidt als volgt:

16:30 – 17:00 - ontvangst
17:00 – 18:30 - deel 1

 • Wie deed het licht uit?
  Domotica doet zijn intrede met o.a. de slimme thermostaat, deuren de je aan zien komen, bewakingscamera’s, belmatten, polszenders en de bestellende koelkast. Welke technologie wordt gebruikt en wat zijn de sterke en zwakke punten daarvan? Afgesloten wordt met een analyse van de risico’s.
  Roel Gloudemans, consultant bij i-to-i
 • Outdoor IoT – Elektronische registratie van mountainbikers
  Mountain bike club MBC Midden Nederland is bezig met smartphone-toepassingen op de MTB. Doel is een betere kwaliteit van de trainingen, inzicht op het gebruik van de MTB routes, een fiets “diefstal” alarm, enz. Met de pilot ‘elektronische ledenregistratie’ wordt een proef gedaan met Bluetooth Low Energy (BLE) tokens. Met een impliciete ‘enterprise architectuur’ wordt het fundament voor Security by Design gelegd.
  Wouter Verburg, consultant bij i-to-i
 • De S in IoT staat voor Security
  IoT is onvermijdelijk en niet meer weg te denken, zowel in je privé leven als op het werk. De schattingen zijn dat er in 2020 20 miljard IoT devices zullen zijn die allemaal data verzamelen over je omgeving, en jezelf. Zoals helaas gebruikelijk is de beveiliging van deze data (en je privé gegevens) iets dat e achteraf opgeplakt moet worden. Maar werkt ons ‘klassieke’ beveiligingsmodel nog wel? Moeten we niet fundamenteel anders tegen de beveiliging van (grote) IoT omgevingen aankijken? In een omgeving waar devices van verschillende leveranciers via allerlei netwerken aan elkaar zijn gekoppeld moeten we uitgaan van ‘zerotrust netwerken’ en een ‘assume breach’ positie aannemen.
  Arthur Donkers, security consultant bij 1Secure, verzorgt IoT-workshop bij Schiphol

18:30 – 19:00 - broodjes

19:00 – 20:30 - deel 2

 • Smart Stadium
  Amsterdam ArenA gaat een nieuw gebouwmanagementsysteem implementeren. Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur. Op basis van data-analyse worden storingen vroegtijdig gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat. Dit systeem maakt de Amsterdam ArenA tot een ‘flagship’ op het gebied van ‘data driven operation’, waarbij preventief, protocollair onderhoud plaats maakt voor predictief (voorspelbaar), datagestuurd onderhoud.
  Huib Pasman, senior data innovatie architect bij de Amsterdam ArenA
 • Not for the birds
  LORA (Long Range Radio) is een netwerk wat momenteel door KPN wordt uitgerold tbv internet-of-things-toepassingen, zoals connected-auto's, flexibele straatverlichting, slimme afvalbakken en het meten van luchtvervuiling. Hoe goedkoop kan dat, wat zijn de implicaties en wat betekent dit voor security?
  Wilko Bulte, consultant bij i-to-i en betrokken bij thethingsnetwork.org
 • Onder de motorkap van een Tesla
  Zelfrijdende auto’s komen er aan. Deze zitten inmiddels vol met chips en software wat met elkaar communiceert. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een Controller Area Network (CAN bus). De ontwikkeling van deze protocollen wordt geschetst, waarbij duidelijk wordt waarom security geen aandacht heeft gehad. Wat is een goede strategie om dit veilig te maken, en hoe kan dit in de toekomst worden geborgd bij industriële protocollen?
  Ken Trouwborst, consultant bij i-to-i

20:30 – 21:00 - borrel

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten