13 juni: Kennissessie bij I-to-I over Europese Privacywetgeving

Op dinsdag 13 juni organiseert i-to-i een nieuwe interessante kennissessie, ditmaal over de Europese Privacywetgeving. Deelname is gratis en een maaltijd is inbegrepen. Lees de details over de inhoud van het programma en de aanmelding en meld je aan. De inloop start om half 5 met inloop en de afsluitende borrel eindigt omstreeks 21.00u. Locatie is, zoals gebruikelijk, De Boerderij in Driebergen. 

16:30 – 17:00 - ontvangst
17:00 – 18:30 - deel 1: globale aanpak

 • Geef me wat privacy!
  De wet verlangt dat we zorgvuldig omgaan met privacy-gevoelige informatie. Waarom is dat eigenlijk nodig? Je mag toch verwachten van een organisatie dat deze fatsoenlijk met jouw gegevens omgaat? In deze presentatie wordt de motivatie achter privacy-maatregelen in de tijdgeest geplaatst. Daarnaast wordt ingegaan wat hoofdlijnen voor informatiebeveiliging en op enkele opvallende artikelen uit de AVG.
  Huub Stiekema is voormalig directeur ICT bij de Nederlandse Politie. Tegenwoordig is hij adviseur Digitale Transformatie en cyber security en mede-oprichter van Cryptagon.
 • Aanpak voor het inregelen van de privacy-wetgeving
  Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Wat betekent dit voor een organisatie? Hoe vlieg je dit aan? Doorgaans begint dit met een initiële toetsing van de verwerking van persoonsgegevens door de organisatie. Privacy risico’s worden zo op een gestructureerde manier in kaart gebracht. De resultaten fungeren dan als baseline voor een verbetertraject. De AVG vereist ook dat sommige bedrijven en overheidsinstellingen een Functionaris Gegevensbescherming (Data Protection Officer) hebben. Wat houdt die functie eigenlijk in?
  Jeroen Simons is Functionaris Gegevensbescherming bij i-to-i en CISO bij drie Brabantse waterschappen

18:30 – 19:00 - broodjes

19:00 – 20:30 - deel 2: IT-oplossingen

 • Een PIA uitvoeren kan je zelf
  In een aantal gevallen wordt het uitvoeren van een PIA (Privacy Impact Analyse) verplicht voor bedrijven. Hiervoor is het gebruik van een vragenlijst onontbeerlijk. In deze presentatie wordt getoond hoe een dergelijke vragenlijst middels de app iAuditor op de iPad eenvoudig toepasbaar wordt in de boardroom. Voor organisaties die zelf aan de slag gaan met een privacy assessment.
  Arthur Donkers is senior security consultant bij 1Secure en security officer bij o.a. DUO
uitnodiging kennissessie AVG-privacy wetgeving 20170613
 • Hands-on breach notification
  Hoe bepaal je de omvang van een data-breach in de praktijk? Deze sessie behandelt de pijnlijke praktijk van het inrichten van ‘data breach notification’ zoals de AVG dit vereist, en in het bijzonder het bepalen van de omvang van een datalek. Dit is een technische kijk op de meldplicht, vanuit een jarenlange ervaring met security monitoring en security event analyse. Hoe groot is de kans dat je een datalek waarneemt? Staat dat in verhouding tot de kosten?
  Jorrit Folmer is CISSP-gecertificeerd en als SIEM-expert werkzaam voor o.a. BKR
 • Technische maatregelen die voortvloeien uit de AVG
  Een kleine set artikelen uit de AVG adresseert de verwerking en opslag van data in systemen. Dit deel is relevant voor de IT security officer. Welke IT-maatregelen kun je treffen die de privacy voldoende borgen, betaalbaar zijn en niet leiden tot een onwerkbare situatie? Dit is een verkenning van technische oplossingen, zoals database versleuteling, beheersing van beheer-toegang, anonimiseren van data, security event monitoring en privacy-enhancing technologies. Wat gaan we echt doen?
  Pascal de Koning is security officer bij o.a. Eno Zorgverzekeraar.

20:30 – 21:00 - borrel

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten