IT Innovation Day: I-to-I houdt op 29-09 een Security Round Table

Tijdens de IDG IT Innovations Day is i-to-i uitgenodigd om een ronde tafel conferentie te organiseren samen met netwerk leverancier Level(3). Naar aanleiding van een recent gehouden enquête onder 700 bedrijven, zal onze sr. Security consultant Lex Borger, een aantal prikkelende security stellingen met de deelnemers gaan bespreken. Voorafgaand aan deze roundtable, heeft IDG een kort interview met Lex gehouden, dat wij graag delen. 

RT2

Wat betekent innovatie voor jou?

De durf binnen een bedrijf om bewust nieuwe dingen te proberen, zonder dat daar bewezen resultaten uit zullen komen. Het hebben van deze durf is essentieel voor de overleving van een technologiebedrijf op de lange termijn.

Wat is het grootste obstakel voor innovatie?

Voor managers is het hebben van een comfortabel gevoel met de status quo het grootste obstakel, omdat dit ten koste gaat van die nodige durf. Voor de medewerkers op de werkvloer is angst voor verandering het grootste obstakel.

Wat betekent slimme technologie voor jou, nu, morgen en in de toekomst?

Hier versta ik twee zaken onder: software-defined IT-apparatuur en IoT, het 'internet of things'.

  • Software-defined IT-apparatuur is een krachtige nieuwe ontwikkeling. Het scheidt de regie over apparaten van de werking ervan. Dit maakt IT veel flexibeler en nauwkeuriger te besturen. Dit gaat een grote vlucht nemen.
  • IoT, het 'internet of things' is een van de weinige innovaties waar ik toch wat huiverig bij ben. En dat komt omdat veel slimme technologie veel slimmer is dan goed voor ze is. Als een simpele sensor een hele linux computer bevat met alle mogelijkheden, dan moeten we daarmee oppassen, omdat ze wellicht te gemakkelijk als cyberwapens kunnen worden gebruikt door anderen, zonder dat we het zelf doorhebben.

Hoe kunnen CIO’s en C-level functionarissen innovatie een rol geven in hun dagelijks werk/beleid?

Bij innovatie moet je vooral rekening houden met het gegeven dat de meeste innovaties zullen falen, maar dat de successen het waard maken. Probeer het niet te veel te leiden, maar laat je ook eens meeslepen. Ik denk dus dat dat in hun dagelijkse bezigheden vooral vergt dat ze bereid zijn kansen te geven, te luisteren naar ideeën, wel te beoordelen en te oordelen, en niet te veroordelen.

Waar liggen de grootste innovatie kansen op dit moment?

Als beveiligingsexpert ben ik van nature behoudend. Maar ik besef me heel goed dat er kansen zijn om alle elementen die als bedreigend gezien worden juist als innovatiekansen benut zouden kunnen worden:

  • benut cloud services, vooral op SaaS niveau, daarmee neem je de grootste voorsprong op cloudgebied;
  • gebruik big data en artificial intelligence. Twee weten meer dan één, en dat is schaalbaar! Zorg dat je goede, schone data beschikbaar hebt;
  • laat je klanten zelf zoveel mogelijk doen en geef ze zoveel mogelijk direct inzicht in de dienstverlening. Koppel zoveel mogelijk (cloud)partners met directe interfaces. Geef hierbij wel voldoende aandacht aan de beveiliging hiervan en de privacyaspecten
  • wees creatief: probeer het eens heel anders te doen. Probeer het een zó te doen wat anderen voor onmogelijk houden.

Deelname aan deze roundtable, inclusief de gehele dag toegang tot het IT Innovation Day event zijn kosteloos.

Schrijf nu in om deel te nemen aan deze round table op 29 september via k.helembai@i-to-i.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten