Externe Javascript-libraries maken website vaak kwetsbaar

Javascript libraries worden steeds vaker gebruikt in moderne websites. Naast de voordelen kleven er ook risico’s aan het gebruik van deze libraries. Hoe kunnen deze worden opgelost?

Van de populairste websites maakt driekwart gebruik van jQuery. jQuery is een veelgebruikte library en wordt hier gebruikt als voorbeeld om de risico’s in te schatten. Naast de voordelen van snel ontwikkelen en standaardisatie kleven er ook risico’s aan het gebruik van deze libraries.

Zo wordt bijvoorbeeld versiebeheer vaak vergeten, waardoor 13% van de in gebruik zijnde jQuery-libraries ruim 5 jaar oud is en meerdere Cross-Site-Scripting-kwetsbaarheden bevat. Uit onderzoek blijkt bovendien dat externe Javascript-libraries in 1 op de 5 gevallen de website kwetsbaarder maken. In een enkel geval is vermoedelijk op malware gestuit. Op Internet Security Scan wordt nader ingegaan op de risico’s van Javascript-libraries, en hoe deze kunnen worden opgelost.

P4

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten