Big Data in het veiligheidsdomein

Hoe zorgt Justitie voor meer arrestaties maar ook lagere misdaadcijfers?

Recent onderzoek toont aan dat het merendeel van de grotere bedrijven data-analyse toepast. Ook publieke veiligheidsorganisaties zien volop kansen met Big Data technieken. Bij Justitite is het mogelijk om met algoritmes te bepalen welke straten extra aandacht verdienen. Het effect is meer arrestaties maar ook lagere misdaadcijfers.

De afgelopen twee jaar is er meer data geproduceerd dan in alle eeuwen daarvoor. Het veiligheidsdomein vormt hierop geen uitzondering en beschikt bij uitstek over enorme hoeveelheden data. Het combineren van deze databestanden biedt fascinerende nieuwe mogelijkheden.

In het Magazine nationale veiligheid en crisisbeheersing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid van het ministerie van Veiligheid en Justitie komt dit onderwerp aan de orde.

Toby1

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten