I-to-I organiseert workshop Security Architectuur op COSAC

Cosac

Op de jaarlijkse COSAC security conferentie (www.cosac.net) verzorgt Pascal de Koning dit jaar een workshop over Security Architectuur. De workshop is gebaseerd op twee internationale projecten waar Pascal een leidende rol in heeft. Het unieke van deze projecten is dat ze door twee organisaties worden ondersteund: The Open Group en The SABSA Institute.

Het eerste project gaat over de integratie van security en risicobeheersing in TOGAF, het Framework voor Enterprise Architectuur van The Open Group. Eind dit jaar wordt een TOGAF Guide gepubliceerd waarin de kernconcepten voor security zijn benoemd. Denk aan ‘Risk Appetite’, ‘Security Policy Framework’, etc. Deze kernconcepten vormen de brug tussen de Enterprise Architectuur en de Security Architectuur. De Guide vormt een stevige conceptuele basis, waar toekomstige praktische gidsen op worden gebaseerd. Uiteindelijk gaat het erom dat Security Architecten begrijpen welke elementen uit de Enterprise Architectuur voor hun werk bruikbaar zijn. En daarnaast dat Enterprise Architecten begrijpen waar hun Security werk dient te worden geadresseerd. Voor een voorbereidende publicatie, zie http://www.sabsa.org/node/25

Het tweede project is de ontwikkeling van een Security Services Catalogus. Een Security Service is een bundel maatregelen. Denk aan ‘Identity & Access Management’, of ‘Security Operations’. Door de service-benadering te kiezen wordt de nadruk gelegd op de toegevoegde (bedrijfs-)waarde van deze maatregelen. Dit project is een initiatief van Pascal, waar inmiddels wereldwijd ruim 90 security professionals bij zijn aangehaakt. De catalogus wordt door deze community in fases ontwikkeld. Het ontwikkelde materiaal is eigendom van zowel The SABSA Institute als The Open Group, en zal ook door beiden worden gepubliceerd. In de workshop worden met name ideeën verzameld rondom de bruikbaarheid en toepassing van de Security Services Catalogus. Voor meer informatie zie http://www.sabsa.org/SecurityServicesCatalogueProject

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten