Integratie van Security en Risico-management in een TOGAF® Enterprise Architectuur

TOGAF

In het Security Forum van The Open Group loopt een project dat zich richt op de integratie van security en risico-management in TOGAF. De eerste resultaten van dit project worden op 20 april 2015 op het Open Group congres in Madrid door Pascal de Koning gepresenteerd.

TOGAF is een mainstream raamwerk voor Enterprise Architectuur, in eigendom en beheer van The Open Group. Het genoemde project heeft als doel om de kernbegrippen voor security te beschrijven en vervolgens dit gebruiken als basis voor nog te ontwikkelen Practitioner Guidance voor Security Architecten. Op korte termijn worden de kernbegrippen gepubliceerd in een whitepaper.

De whitepaper is bedoeld om richting te geven aan toekomstige ontwikkelingen van de TOGAF standaard. Tevens dient het als houvast voor Security Architecten die werken in een TOGAF 9-omgeving. Ten slotte bevat het een verklarende woordenlijst van security concepten die dient als basis voor toekomstige security handleidingen.

Een van de leiders van dit project is Pascal de Koning. Hij heeft bijgedragen aan de whitepaper en zal deze presenteren op het Open Group congres in Madrid, op 20 april 2015. In deze presentatie wordt uiteengezet welke basisconcepten uit Information Security Management (ISM) en Enterprise Risk Management (ERM) zouden moeten worden geadopteerd door TOGAF. De benadering is holistisch en heeft als doel werkelijke integratie van security en risico-management in TOGAF.

Zie de agenda van het evenement.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten