ABN AMRO medewerkers behalen 95% slagingspercentage voor SABSA Foundation

sabsa3

Recentelijk heeft een groep medewerkers van ABN AMRO een in-company SABSA Foundation training gevolgd, verzorgd door i-to-i. De groep medewerkers heeft een slagingspercentage van 95% behaald. Lex Borger en John Sherwood, de twee SABSA docenten zijn trots op het behaalde resultaat. David Lynas van certificeringsorgaan SABSA Institute feliciteerde ABN AMRO en beide docenten met deze beste score tot nu toe in Nederland.

SABSA brengt security, architectuur en service management samen in een raamwerk, waarbij het nemen van risico’s en het inrichten van maatregelen gewaardeerd worden ten opzichte van bedrijfsdoelstellingen. Met SABSA kan informatiebeveiliging strategisch toegepast worden in een operationele omgeving. SABSA kan worden toegepast in een breed scala van situaties, variërend van een klein project tot aan Enterprise-brede toepassing.

Het framework is in 1995 ontwikkeld door John Sherwood, Andrew Clark en David Lynas en is de afgelopen 15 jaren uitgegroeid tot een fundamentele bouwsteen voor Security Architectuur.

Het is een ‘open’ standaard: het staat iedere organisatie vrij gebruik te maken van het model.

De SABSA Foundation training bestaat uit twee modules die verspreid worden over 5 dagen. In de eerste module (F1:Security Strategy & Planning) wordt het Enterprise Security Architecture framework uitgelegd en wordt er aandacht geschonken aan het ontwikkelen van een Security Strategie en Security Architectuur. In module twee (F2: Security Service Management) wordt de nadruk gelegd op de Security Service Management aspecten rondom informatiebeveiliging. Op de laatste dag sluiten de deelnemers af met het officiële examen.

Lees meer over de SABSA certificering op de website van SABSA.
http://www.sabsa.org/certification

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten