2015 vraagt om bezinning op de te voeren security strategie

Toby Boerlage
Toby Boerlage

Beveiliging van informatie binnen bedrijven is sterk in ontwikkeling. Zo ook bedreigingen. Simpel inbreken hoeft niet meer met de huidige technieken. En omdat de vangst steeds aantrekkelijker wordt, worden jagers slimmer en aanvallen venijniger. Het low hanging fruit is onderhand wel geplukt en ook de jager maakt zijn economische afweging. Een flinke vangst rechtvaardigt georganiseerde jachtvormen. Het dwingt realisme af bij de risk owner.

De nachtrust is niet langer gewaarborgd door louter te voldoen aan normenkaders en de reeks aan afzonderlijke controls die volgen op de resultaten van de CIA-rating. Bewust beveiligen vanuit end-to-end business proces perspectief, is waar besef ontstaat. Want wat levert het voldoen aan een normenkader of een standaard security baseline nu werkelijk op?  Zou de vraag “Hoe stel ik het behalen van mijn bedrijfsdoelstellingen zeker?” niet vooraf moeten gaan aan “Hoe voldoe ik aan NEN7510?”

De dogma’s in de wereld van risk management en information security zullen verdwijnen. De wens van bedrijven om sneller en innovatiever de markt te bedienen door flexibele inzet van medewerkers en middelen (denk aan de AH to go op treinstations, bemand door NS medewerkers), vraagt ook om anders denken over risico’s en security. 2015 vraagt om bezinning op de te voeren security strategie.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten