Dweilen met de Kraan Dicht

PJV

Het beschikbaar hebben van juiste en volledige data is voor de meeste organisaties van groot belang. Voor het sturen van operationele processen, maar ook voor het nemen van de juiste management beslissingen. Als blijkt dat de kwaliteit onvoldoende is of als data ontbreekt kunnen incidentele opschoon activiteiten tijdelijk uitkomst bieden. Als de bronnen van de vervuiling niet worden weggenomen dan is het echter een kwestie van tijd voordat men weer terug is bij af. Dweilen heeft dus alleen zin als de kraan ook is dichtgedraaid.

Dit thema was onderwerp van een onlangs door Functioneel-beheerder.com georganiseerde Pizzasessie. Een groep informatiemanagers en functioneel beheerders kwam bijeen om over dit onderwerp van gedachten te wisselen. Joost Rövekamp (Waterbedrijf Evides) en Pieter Jan Visser (i-to-i) presenteerden hun praktijkervaringen en visie op de relatie tussen het opschonen van asset data (dweilen) en het nemen van maatregelen om data vervuiling tegen te gaan (de kraan dicht draaien). Hierbij werd de cruciale rol van de functioneel beheerder uitgelicht: bij het faciliteren van het opschonen maar met name bij het inrichten van preventieve maatregelen aan de bron. Dweilen met de kraan dicht.

Is dit een onderwerp wat ook speelt binnen jouw organisatie of wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten