Oproep voor deelname aan het Security Services Catalogue project

sabsa2

Op dit moment wordt het 'Security Services Catalogue' project opgestart. Dit is een gezamenlijk initiatief van drie belangrijke spelers in frameworks voor security architectuur, namelijk The SABSA Institute (www.sabsa.org), The Open Group Security Forum (www.opengroup.org) and the Open Security Architecture (www.opensecurityarchitecture.org). Doel van het project is om een community-gedreven ontwikkeling van een security services catalogue te bewerkstelligen, zodat dit kan worden gebruikt door enterprise (security) architecten. Het voorzitterschap van dit project wordt door i-to-i ingevuld.

Een standaard beschikbare catalogus stelt deze architecten in staat om een heldere match te maken tussen hoog-over beveiligings-eisen en de bijbehorende oplossingen (services). De catalogus bevat het geheugen van de oplossingen binnen de organisatie en faciliteert hergebruik.

Voor security architecten is de security services catalogue een register wat ondersteuning biedt bij het invullen van de logische (of functionele) laag in de architectuur met de security maatregelen. Anders dan bij bestaande control frameworks die eisen bevatten, beschrijft de security services catalogue de bouwstenen die daadwerkelijk bescherming leveren. Deze architectuurbenadering zorgt voor een naadloze integratie van informatiebeveiliging in de enterprise architectuur.

De kick-off van het project is op 29 september a.s. tijdens een pre-conference workshop van het SABSA World Congress, gehouden op COSAC in Ierland (www.cosac.net). Vervolgsessies zullen plaatsvinden als reguliere conference calls en incidentele bijeenkomsten tijdens conferenties van The Open Group.

Details over de conceptuele achtergrond en de opbrengsten van het project kun je vinden in de Project Charter. Klik hier voor een volledige beschrijving. Heb je interesse om deel te nemen als schrijver, reviewer, klankbord, etc., dan kun je mij dat laten weten via p.de.koning@i-to-i.nl.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten