Het laatste deel van de SABSA kennissessie trilogie voor relaties en medewerkers van I-to-I

sabsa3

SABSA (Sherwood Applied Business Security Architecture) is een internationaal best practice framework voor het leveren van securityoplossingen voor zowel het bedrijfsleven als de overheid. In drie avonden hebben relaties en medewerkers van i-to-i verdieping gezocht over de concepten van SABSA onder leiding van Lex Borger.

Het SABSA model brengt security, architectuur en service management samen in een raamwerk, waarbij het nemen van risico’s en het inrichten van maatregelen gewaardeerd worden ten opzichte van bedrijfsdoelstellingen. Met SABSA kan informatiebeveiliging strategisch toegepast worden in een operationele omgeving. SABSA kan worden toegepast in een kleine context, zoals een project, tot aan een Enterprise-brede toepassing.

Bij SABSA gaat het om de ‘business requirements’, ook wel Business Attribute Profile genoemd. Op basis daarvan wordt de strategie voor informatiebeveiliging gedefinieerd. SABSA geeft de mogelijkheid om het landschap van Security beheerst in kaart te brengen, zodat het duidelijk wordt wat de risico’s zijn en hoe deze risico’s te verminderen zijn.

Het framework is 1995 ontwikkeld door John Sherwood, Andrew Clark en David Lynas en is de afgelopen 15 jaren uitgegroeid tot een fundamentele bouwsteen voor Security Architectuur. I-to-i werkt met John Sherwood samen sinds 2006.

Voor meer informatie http://www.sabsa.org

 

Over de kennissessies bij i-to-i

De kennissessies van i-to-i zijn inmiddels een bekend fenomeen onder de medewerkers en relaties. De sprekers behandelen cases, valkuilen en succesverhalen en leggen prikkelende stellingen voor over onderwerpen die de medewerkers tegen komen op de werkvloer. Een aantal thema’s die al de revue hebben gepasseerd zijn: Omdenken, Cybercrime, SABSA®, Hybride ICT en Big Data.

Ook een kennissessie bijwonen? Neem contact met ons op.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten