SABSA als fundamentale bouwsteen voor Security Architectuur

Aan welke voorwaarden moet een goede IT-architectuur voldoen? Wat kunnen de nadelen zijn als je geen goede Architectuur "bedrijft"? Wat is SABSA precies? Wat zijn de valkuilen? En, hoe kun je SABSA het beste aanvangen?

Bekijk het tijdens de IT-Security uitzending van SPS. Tijdens deze infosessie behandelen Marc Hullegie, directeur Vest Informatiebeveiliging, en Lex Borger, gerenommeerd Informatiebeveiligings consultant van i-to-i, alles over de Sherwood Applied Business Security Architecture (SABSA).

15 apr

Het SABSA model brengt security, architectuur en service management samen in een raamwerk, waarbij het nemen van risico's en het inrichten van maatregelen gewaardeerd worden ten opzichte van bedrijfsdoelstellingen. Met SABSA kan informatiebeveiliging strategisch toegepast worden in een operationele omgeving.

SABSA kan worden toegepast in een kleine context, zoals een project, tot aan een enterprise-brede toepassing.

Het framework is in 1995 ontwikkeld door John Sherwood, Andrew Clark en David Lynas en is de afgelopen 15 jaren uitgegroeid tot een fundamentele bouwsteen voor Security Architectuur. Het is een ‘open’ standaard: het staat iedere organisatie vrij gebruik te maken van het model.

 

Inschrijven niet meer mogelijk.

Lees meer over Vest Informatiebeveiliging B.V.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten